Dag 2017, hallo 2018

Lieve mensen,

Het is bijna kerst; voor velen van ons even vrij. Heerlijk! En zo is er hopelijk de komende dagen tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Wat ging goed? Waar ben je trots op? En wat ga je volgend jaar anders doen?

Waar wij trots op zijn? Dat we samen een bedrijf zijn gestart:  Shiatsu Nascholing. En dat we supermooie seminars hebben mogen organiseren in 2017 met leraren zoals Diego Sanchez en Mike Mandl. Dat voelt goed! Een kleine terugblik om je vervolgens mee te nemen in onze snode plannen voor volgend jaar! We hopen dat je mee wilt doen met onze plannen en zo Shiatsu kennis opdoet om (nog) betere behandelingen te kunnen geven…

Mike Mandl – Treating depression and burn-out with Shiatsu

Mike heeft ons eind 2016 stap voor stap meegenomen in de verschillende fasen van burn out volgens een model dat in de (gangbare) psychologie veel wordt gebruikt. De verschillende fasen van burn out heeft hij in TCM termen vertaald. Hij laat kraakhelder zien wat er in die fasen aan de hand is en wat de kern van je behandeling zou moeten zijn gedurende de verschillende fasen. Mike was een openbaring als leraar: toegankelijk, vrij hardhandig in zijn druk (burn out cliënten voelen hun eigen lichaam slecht dus daar moet je ze bij helpen), heel overzichtelijke uitleg in TCM termen en praktisch vertaling naar je Shiatsu behandelingen.

Een samenvatting van de fijne feedback die we kregen na dit seminar:

“Ik vond dit seminar zeer interessant! Het is zo goed toepasbaar wat Mike doet, en geen moeilijk geode op de vierkante milimeter!”

“Ik ben erg enthousiast over Mike en zijn werkwijze en heb er al wat mensen blij mee kunnen maken. Voor herhaling vatbaar!”

“Ik vond het thema en de docent van het afgelopen week-end geweldig het spreekt me bijzonder aan niet in de laatste plaats door de eenvoud en duidelijkheid waarmee Mike zijn kennis weet over te dragen”

Mike Mandl – The Art of Diagnosis

In juni 2017 kwam Mike terug en gaf hij les over diagnose als hart van je behandeling. Hij liet zien dat je niet alleen de hara maar ook andere plekken op het lichaam kunt gebruiken voor een goede diagnose. En dat je met je diagnose op zoek moet gaan naar de klacht achter de klacht en daar een behandelplan voor moet opstellen. De klacht achter de klacht is met name gelegen in het metaal, water of hout element. Een diepgaand weekend dat iedereen aan het denken zette en waar we eigenlijk nog een keer op terug moeten komen.

“Wat ik erg fijn vind aan Mike’s manier van doceren is dat het ontdaan is van een teveel aan informative en dat hij zulke praktische behandeltips geeft. Hij is direct, duidelijk en ‘to the point’ .

Diego Sanchez – Grounding, and Shiatsu for Critical Illness Patients

Diego Sanchez kwam ook lesgeven in Amsterdam. Hij is een heel andere leraar dan Mike, veel intuïtiever, werkt met technieken van Pauline Sasaki zoals verlenging van je ruggengraat (alignment of the spine, werkt niet vanuit hara) en een ‘energy field’. Daar weeft hij zijn kennis van chakra’s doorheen. Klinkt heel anders maar zijn demonstraties laten zien dat iedereen het kan waarnemen en kan gebruiken in diagnose en behandeling. Tijdens zijn seminar in maart hebben we vooral stilgestaan bij aarding, de root chakra en uitleg over hoe hij werkt. Daar werden we regelmatig aan het denken gezet, waarom doen we de Shiatsu zoals we die doen? Zitten we vast in ons frame en ons denken? Heel inspirerend om zo de ramen en deuren open te zetten en je diagnoses te verrijken met andere technieken…

“Diego is een inspirerend verteller”

En nu 2018…

Wat gaat dat brengen? Wat ons betreft veel geluk en gezondheid voor iedereen! En natuurlijk mooie inspirerende Shiatsu nascholingen!

Zo komt Diego Sanchez van 23-25 maart in Amsterdam lesgeven over expansion of energy awareness en oefeningen daarvoor.

Mike Mandl komt op 11 en 12 mei lesgeven over de drie meridiaan families. (Waarop Willemijn verzuchtte: “alweer een seminar over meridianen, kunnen we niet een keer wat anders doen?”), ze vind het vast niet leuk als ik dit aan jullie vertel, maar ik moet elke keer gniffelen als ik aan die opmerking denk… wat is Shiatsu zonder de meridianen?). Het seminar met Mike zal iets meer (TCM) theorie bevatten, maar – Mike kennende – ook zeker de vertaling naar praktisch toepassing en hands on Shiatsu.

Op 21 en 22 september gaan we verder met nieuwe dingen proberen: een ontdekking voor ons tijdens het Europese Shiatsu congres van Wenen (oktober 2017) was Gabriella Poli. Deze kleine, goedlachse Italiaanse is gespecialiseerd in fascia en shiatsu en haar seminar vond ik in 1 woord fasci(a)nating!

En dan komt Mike in november 2018 nog een keer terug om les te geven over slaapproblemen en Shiatsu.

Nou, klinkt dat als een mooi jaar in het vooruitschiet of niet? We denken van wel, en hopen van harte jullie te zien tijdens één van deze seminars.

Meer informatie over de seminars van Diego (maart) en Mike (mei) vind je op onze Facebook pagina Shiatsu Nascholing.

Fijne feestdagen en alle goeds voor jou en de jouwen in 2018!

Hartelijke groet,

Yvonne en Willemijn
Shiatsu Nascholing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s